Groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3
De leerkrachten van groep 3 zijn juf Ingeborg en juf Jennifer. Zij zijn te bereiken middels i.buijs@hetprisma.nl en j.koornneef@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

21 jun 2018 - Ren je rot!
Aan het einde van groep 3 zijn de leerlingen druk bezig met het automatiseren. Dat betekent dat zij het geleerde eigen maken en vlot kunnen toepassen. Het automatiseren van sommen onder de 10 moet al vlot gaan. Vandaag hebben wij geoefend met eraf- en erbijsommen tot 10 d.m.v. een estafettevorm. De leerlingen moesten met hun groepje zo snel mogelijk alle sommen aan de overkant van het plein maken. 2 vliegen in één klap: automatiseren en energie kwijt! 


21 jun 2018 - Voorbereidingen zomerfeest
De voorbereidingen voor het zomerfeest zijn in volle gang. Wij werken met de verschillende vakken in het thema 'glitter & glamour'. 

 


19 apr 2018 - Nieuws uit groep 3
Preview foto
De afgelopen maanden heeft groep 3 heel veel leuke dingen gedaan.
 

29 maart paasontbijt.

 
Vandaag hadden wij een heerlijk paasontbijt, Samen hebben wij verschillende broodjes gegeten en een lekker eitje. Na het ontbijt hebben wij paaseieren gezocht. Als de drie gouden eieren waren gevonden was het spel klaar. Dat gebeurde bij onze speurders heel snel.
 
15 maart verkeerswandeling
 
Vandaag was School op Safe er voor de verkeerswandeling in de wijk. De kinderen hebben geleerd hoe over te steken. Eerst naar links kijken dan naar rechts en nog een keer naar links. Maar ook hoe voorzichtig je moet zijn als je tussen de auto's door oversteekt of op een woonerf. Daarnaast hebben wij bij het zebrapad over gestoken. Wat ons opviel was dat fietsers ons geen voorrang gaven en wij dan moesten wachten, want wij willen natuurlijk geen ongeluk krijgen.
 
12 maart creamiddag
 
Vanmiddag hebben wij met de hele school verschillende knutsels gemaakt. Van vogelkooien tot konijntjes. van kuikens naar nesten. Wat hebben de kinderen plezier gehad. 
 
15 februari techniekmiddag
 
Vandaag hebben wij techniekmiddag gehad. De kinderen hebben zelf gekozen wat ze gingen doen. Sommige kozen ervoor om medailles te maken, andere wouden wel een bobsleebaan maken.
 
Voor foto's kijk bij de fotoalbums.

10 apr 2018 - De tweede verkeersles
Preview foto Vandaag hebben alle kinderen van 't Prisma verkeersles gehad. Groep 3 heeft vooral geoefend met behendigheid op en met de fiets. Er waren een aantal kinderen die nog niet goed konden fieten, maar ook zij hebben geoefend met de fietskunsten en sommigen konden aan het eind van de les al zelfstandig fietsen! 

10 dec 2017 - Een gezellige decembermaand
Preview foto We hebben een heel gezellige sinterklaasperiode achter de rug. We hebben onder andere een circuit gedaan waarbij we kruidnootjes hebben gebakken, pietengym hebben gehad, stoomboten hebben geknutseld en op 5 december hebben we Sinterklaas verwelkomd op 't Prisma. Voor alle foto's van deze gezellige dagen in groep 3, kunt u een kijkje nemen in het foto-album. 

 

In de week van 11 december starten we met de kerstactiviteiten. De foto's hiervan zullen in de kerstvakantie op de groepspagina worden geplaatst. 


07 nov 2017 - Kinderen voor de klas
Preview foto Deze week waren er een aantal hulpjuffen en -meesters in groep 3. Zij hebben de instructie van de juf herhaald en gaven op die manier les aan de andere kinderen. Leerlingen maken op deze manier de leerstof sneller eigen. Het is gaaf om te zien hoe de kinderen glunderen na het geven van 'hun les'. 

18 okt 2017 - Start kern 3
Vanaf nu kunt u de ouderbrieven van kern Start t/m 12 als downloads vinden onder het kopje 'handige links' bovenaan de groepspagina. Wanneer uw kind een kernboekje mee naar huis krijgt, start de volgende dag de nieuwe kern. 

04 okt 2017 - Bezoek kinderboekenmuseum
Vandaag, op de openingsdag van de Kinderboekenweek, is groep 3 met de trein naar het kinderboekenmuseum geweest. Het was een gezellige en leerzame ochtend waarbij we verschillende activiteiten rond een aantal bekende kinderboeken hebben gedaan. Ook het reizen met de trein en het in- en uitchecken was een hele ervaring! Voor alle foto's kunt u het foto-album op deze website bekijken. 

27 sep 2017 - Reflectiegesprekken
Preview foto Om verantwoordelijkheid en eigenaarschap in relatie tot het leerproces te creëren bij de leerlingen, houden wij van groep 1 t/m 8 ieder jaar reflectiegesprekken met elk kind. Bij het reflectiegesprek wordt als 'opstapje' gebruik gemaakt van een foto. Deze foto kan op initiatief van de leerling zijn genomen, maar het kan ook zijn dat de leerkracht een foto maakt van een mooi en leerzaam moment van een leerling (zie hieronder een voorbeeld van beide situaties). Denk hierbij aan een kind dat trots komt vertellen dat hij /zij de spellingwoorden goed heeft geschreven, die ene moeilijke rekensom eindelijk doorheeft, een mooi bouwwerk heeft gemaakt van lego, enz. enz. 
Tijdens het reflectiegesprek komen vragen over deze foto aan bod. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van de leerling. Waar is de leerling trots op? Waar wil hij/zij nog in groeien? Wat is er nog moeilijk? Hoe zoekt de leerling hulp? Door middel van deze gesprekken krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Het is mooi om te zien dat ook de jonge kinderen uit groep 3 al bewust kunnen nadenken over hun ontwikkeling. 
Reflectiegesprekken vinden regelmatig plaats. 1 van deze gesprekken leggen we vast op het reflectieformulier dat u terug kunt vinden in het rapportfolio. Omdat niet ieder kind in dezelfde periode een reflectiegesprek heeft, kan het zijn dat de ene leerling bij het eerste rapport al een reflectieformulier heeft, en de ander pas bij het laatste rapport.