Groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3
De leerkrachten van groep 3 zijn juf Michèle en juf Laura. 

Zij zijn te bereiken middels m.palstra@hetprisma.nl en l.vonk@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

09 mei 2019 - Informatie opzoeken en verwerken
Preview foto Dinsdag 7 mei hebben de kinderen in groep 3 een les gehad over informatie opzoeken en verwerken. We zijn op zoek gegaan naar bijzondere dieren, die we nog niet kenden, of waar we nog niet zo veel van afwisten.

Eerst hebben we in de kring d.m.v. boekendans de verschillende boeken bekeken. Daarna hebben de kinderen een keuze gemaakt en zijn ze zelf aan de slag gegaan met 'hun' dier en hebben ze een blad met vragen ingevuld.

 


26 mrt 2019 - Studio Poëzie
Studio Poëzie

Maandag 25 maart heeft groep 3 een bezoek gebracht aan de Bibliotheek aan de Vliet. Daar hebben zij een les gevolgd over het maken van stopmotion filmpjes. Ze mochten hier meteen zelf mee aan de slag. De resultaten zijn erg leuk geworden! Wilt u het filmpje thuis ook eens bekijken? Dan kunnen de leerkrachten het filmpje op een meegebracht USB-stickje zetten.

De komende weken gaan we hier in de klas mee verder.


28 jan 2019 - Alle letters geleerd!
Preview foto De kinderen van groep 3 hebben alle letters geleerd! Daarom hebben zij een letterdiploma ontvangen.

De komende periode leren we er nog een aantal nieuwe klanken bij, zoals de sch, ng en nk. Ook gaan we leren om steeds wat langere woordjes te lezen en goed en vlot te blijven te lezen.

 

We werken nu aan kern 7 aan het thema; Safari. De kinderen schrijven verhalen af en lezen spannende verhalen over wilde dieren. Het thema begint te leven in de klas. Wat hebben de kinderen al veel spullen meegenomen!

 


10 dec 2018 - Creamiddag 10-12
Maandag 10 december hebben we de traditionele kerstcreamiddag gehad. Alle kinderen konden kiezen in welke klas ze een knutsel wilde gaan maken. Wat een mooie resultaten!

20 nov 2018 - boekbespreking
Preview foto In groep 3 zijn we natuurlijk erg druk bezig met lezen. De kinderen lezen thuis ook steeds meer! Zo komen ze regelmatig naar school met een boek van thuis om hieruit voor te lezen aan de klas. Natuurlijk moet dit wel op de bureaustoel van de juf!

Een leerling wilde graag een boekbespreking houden. Net als haar zussen in groep 6. 

 

Zo vergroten wij het leesplezier van de leerlingen in groep 3!


09 nov 2018 - kunstenaars
Preview foto Naast leren rekenen, schrijven en lezen zijn wij in groep 3 ook creatief bezig. We hebben lucht geschilderd met witte en blauwe verf. Door de witte verf met de blauwe verf te mengen hebben ze ontdekt dat de kleuren zo mooi in elkaar over kunnen lopen.

 


31 aug 2018 - 1e schoolweek
Preview foto De 1e schoolweek van groep 3 zit er al weer op.

We hebben deze week kennis gemaakt met de verschillende materialen en lessen die aan bod komen in groep 3. Ook hebben we de letter i en k al leren lezen en schrijven.

 

Bij handige links vindt u leesstroken van alle kernen van dit schooljaar.