Groep 4

Welkom op de groepspagina van groep 4!
De leerkrachten van groep 4 zijn juf Jennifer en LIO-juf Sanne. Zij zijn te bereiken middels j.koornneef@hetprisma.nl en s.vaniterson@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

18 dec 2018 - Presentaties Plusmap
Dinsdag 18 december was de laatste Plusmap bijeenkomst van 2018. Tijd voor eindpresentaties van dit project! Groep 4 en 5 hebben een muurkrant gemaakt over een eigen onderwerp, groep 6 t/m 8 heeft de droogte in Nederland van de afgelopen zomer onderzocht, en welke oplossingen daar dus bij kunnen horen. 

Wat een goede presentaties hebben we gezien!

 

presentatie groep 6

presentatie groep 7

presentatie Lisa groep 8


10 dec 2018 - Creamiddag 10-12
Maandag 10 december hebben we de traditionele kerstcreamiddag gehad. Alle kinderen konden kiezen in welke klas ze een knutsel wilde gaan maken. Wat een mooie resultaten!

04 dec 2018 - Sinterklaas
In groep 4 zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Zo hebben wij pepernoten gebakken, hebben we een dramales gehad waarin we tableau's moesten uitbeelden van sinterklaasliedjes, kregen we bezoek van rommelpiet en hebben we onze pietendiploma's behaald tijdens de pietengym!

27 nov 2018 - Schrijven met scheerschuim
In groep 4 zijn wij druk bezig met het leren schrijven van hoofdletters. Vandaag was de letter W aan de beurt en die hebben we op een andere manier geoefend dan met onze vingers in de lucht! 

19 nov 2018 - Techniekochtend
Preview foto Op 14 november was de eerste techniekochtend van dit schooljaar met als thema 'water'. Alle kinderen mochten kiezen in welke groep zij activiteiten wilden doen. In groep 4 ging de les over het riool.

De kinderen hebben eerst instructie gekregen over afvalwater en de werking van het riool. Vervolgens hebben zij met closet- en keukenrollen een voorbeeld van een rioolstelsel gemaakt. Daarna hebben we met elkaar een echte afvoerbuis gemaakt en getest met water. Het was een leerzame ochtend! 


08 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto De kinderboekenweek is begonnen! Dit jaar is het thema 'vriendschap'. Wat we allemaal doen rondom dit thema? 

- Luisteren naar de juf als ze voorleest uit 'het zakmes' (een boek over vriendschap),

- Een thematafel maken met voorwerpen en werkjes bij het thema, 

- Een vriendschapsgroeimeter bijhouden waarbij we de vriendschap in de klas laten groeien, 

- Lessen over vriendschap, 

- Het dansje en liedje oefenen bij de kinderboekenweek,

- Een vriendenboekje maken met de hele school,

- Enz, enz, enz! 

 

Donderdagavond is de afsluitende avond van de kinderboekenweek. Jullie zijn dan van 17.30u tot 19.00u welkom om in alle groepen de werkjes van de kinderboekenweek te bewonderen en een leuke speurtocht door de school te doen. 

Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig