Groep 4

Welkom op de groepspagina van groep 4!
De leerkrachten van groep 4 zijn juf Michele en juf Ingeborg. Zij zijn te bereiken middels m.palstra@hetprisma.nl en i.buijs@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

04 jun 2018 - techniekmiddag
Preview foto Eind mei hadden wij alweer de laatste techniekmiddag van dit schooljaar. Meester Oene (de man van juf Diana) kwam in onze klas iets vertellen over programmeren. En daarna mochten we het ook zelf proberen. Sommige kinderen zijn zo enthousiast dat ze het thuis ook willen proberen. Dit kan gratis op: https://scratch.mit.edu/

 


31 mei 2018 - Schoolreis Archeon
Vrijdag 25 mei is groep 4 op schoolreis geweest naar het Archeon. Het was een warme, leerzame en plezierige dag. De kinderen zijn terug in de tijd gegaan en hebben ontdekt hoe het was om te leven in de prehistorie, middeleeuwen en de romeinse tijd.

 


02 apr 2018 - Doelen groep 4

Doelen groep 4:

Wij werken op dit moment aan:

Met taal en spelling werken wij op dit moment aan thema: 8

taal_actief_4_instapkaarten_taal_verkennen_groep_4.pdf

taal_actief_4_instapkaarten_woordenschat_groep_4.pdf

taal_actief_4_instapkaarten_spelling_groep_4.pdf


09 mrt 2018 - Rekenles: Tangram
Donderdag 8 maart zijn we in groep 4 aan de slag gegaan met tangram. De kinderen moesten met verschillende vormen dieren naleggen. 


16 jan 2018 - Voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg
Preview foto Dinsdag 16 januari zijn wij met groep 3 en 4 naar de Rijswijkse Schouwburg gegaan om naar een voorstelling te kijken. 
Een man en een vrouw hebben hier het sprookje Roodkapje nagespeeld, zonder attributen of decor. Zij speelde het sprookje na met hun stem, houding en geluiden. Ieder personage uit het sprookje speelde zij zelf. 

In het fotoboek op de website vindt u alle foto's!


12 okt 2017 - Acrobatiek tijdens de gymles
Preview foto Tijdens de gymles zijn wij echte acrobaten! Door samen te werken lukte het ons om de volgende kunsten te doen.

12 okt 2017 - Reptielen op school
Preview foto Donderdag 12 oktober hebben wij een les gevolgd van Exotus Serpenti over (voor sommige kinderen) gruwelijke enge dieren. Tijdens de les hebben wij verschillende dingen geleerd over de reptielen en mochten wij ze zelfs aaien, op ons hoofd of om onze nek.

In het fotoboek op de website vindt u alle foto's!


10 sep 2017 - De eerste twee weken
Preview foto De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbij gevlogen! Wat hebben de kinderen van groep 4 alweer hard gewerkt!
De meeste kinderen kunnen al goed overweg met Snappet en de eerste kinderen hebben al een sticker verdient op de tafelposter.

 

Met rekenen zijn we bezig met een kralenketting tot 100 en ook weten de kinderen wat een zelfstandig naamwoord en een lidwoord is.

 

Op donderdag 31 augustus hadden we bezoek van een wetenschapper en hebben wij vol verbazing gekeken naar verschillende proefjes.