Groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5!
De leerkracht van groep 5 is juf Nienke. Zij is te bereiken middels n.verwijmeren@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

06 dec 2018 - Sinterklaas 2018
Dit jaar hebben we de Sinterklaastijd voor het eerst afgesloten met een surprise-ochtend in de klas. Wat kan iedereen trots zijn op zijn of haar allereerste surprise ooit! Super goed gedaan!!

03 dec 2018 - Bloembollen planten
Bij Naut hebben we geleerd over planten en dieren. We weten dat een plant licht, lucht, water en mineralen nodig heeft. We hebben ongeveer 500 bloembollen geplant in de bakken van de schooltuintjes. Hopenlijk gaan we van het voorjaar schitterende tulpen, krokussen, narcissen en blauwe druifjes zien. We kijken er naar uit!

03 dec 2018 - Pepernoten bakken
Pepernoten en Sinterklaas horen toch echt bij elkaar! Jammie!!

 

(Helaas dacht de oven er soms anders over en hadden we soms erg zwarte pepernootjes terug gekregen van hem)


28 nov 2018 - Rommelpiet
Oh nee! Rommelpiet, wat heb je nou weer gedaan!! De hele klas overhoop. En de schoenen waren leeg.. Gelukkig hadden onze speurneuzen binnen 10 minuten de schoencadeautjes opgespoort. En de klas was zelfs binnen een kwartier weer spic en span, wat een kanjers toch. 

27 nov 2018 - Alle pepernoten nog aan toe!
Preview foto Een rekenles over deelsommen in de Sinterklaastijd, dat vraagt om pepernoten! En na afloop van de les hebben we natuurlijk nog even heerlijk kunnen smullen!!

14 nov 2018 - Op de stoel van de juf!
Preview foto Maandag 5 november hebben we een woordenschat bingo gespeeld. Chris had een goede Bingo en uit de prijzenbak een waardebon geplukt. Hij mocht een dag naar keuze op de stoel van de juf zitten. Die zat me toch een partijtje lekker! Helaas moest de juf op de stoel van Chris zitten de hele dag. Die was toch wat klein ;-)

31 okt 2018 - Romeinen in de klas!
Preview foto Woensdag 31 oktober zijn we begonnen met het thema Romeinen in Nederland. En ineens was daar een Romein in de klas! Ze had een heel stuk gelopen en was dus flink vermoeid. Onderweg was ze ook een heel stuk van haar uitrusting verloren. De vraag aan de klas was dan ook: Wat mis ik?

Daarnaast is de thematafel nu ook ingericht op "Rare Romeinen". De leerlingen vinden hier verhalende boeken, informatieve boeken en stripboeken over dit onderwerp.

 

 


31 okt 2018 - Gym Van Zweedenzaal
4x per jaar gaan we lekker gymmen in de Van Zweedenzaal. Dit is altijd de eerste dinsdag na een schoolvakantie. Hier kunnen we gymonderdelen oefenen die in onze eigen zaal wat moeilijker aan te bieden zijn zoals o.a. trampolinespringen en in een wandrek klimmen.  


17 okt 2018 - Dood, levend of levenloos?
Bij de Naut lessen hebben we geleerd over wat in de natuur "dood, levend en levenloos" is. En hoe kan je nou beter over de natuur leren dan deze ook echt op te gaan zoeken op ons schoolplein. Het was gelukkig een heerlijke herfstdag vrijdag 12 oktober. We hebben genoten!

28 sep 2018 - Storky in de klas!
Preview foto Storky, de mascotte van ADO kwam op vrijdag 28 september langs in de klas om gratis kaartjes voor ADO - fc Groningen uit te delen. Natuurlijk hebben we nog even een groepsfoto gemaakt!

28 sep 2018 - Crea en soemo
We hebben een mix gemaakt tussen soemo en kunst! De kinderen moesten een zelfportret maken van papier en zichzelf daarbij 4 complimenten geven. Wat een mooie resultaten. 

14 sep 2018 - School op Seef!
Preview foto Vrijdag 14 september was de eerste School op Seef! les van dit schooljaar. We hebben geoefend met fietsen, remmen, sturen en stoppen. Super knap gedaan allemaal!

31 aug 2018 - We zijn begonnen
De eerste week in groep 5 zit er alweer op! Na de nodige opstartprobleempjes zijn we weer hard aan de slag gegaan met rekenen, technisch lezen en spelling. Ook hebben we een foto van onze vakantie getekend en de eerste reflectiegesprekken zijn ook al gevoerd. Wat een heerlijke eerste week!