Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6!
De leerkracht van groep 6 is juf Samantha. Zij is te bereiken middels s.vanderaar@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

06 feb 2019 - Begrijpend leesles
Vandaag heeft groep 6 bij begrijpend lezen leren samenvatten. 

Wij hebben eerst de tekst gelezen, vervolgens de belangrijke woorden uit de tekst opgeschreven. Deze woorden hebben wij in tweetallen en drietallen besproken. Uiteindelijk hebben wij een samenvatting geschreven van de tekst. 

Door te leren samenvatten, kunnen wij dit later gebruiken en zo makkelijker leren voor de toetsen. 


18 dec 2018 - Presentaties Plusmap
Dinsdag 18 december was de laatste Plusmap bijeenkomst van 2018. Tijd voor eindpresentaties van dit project! Groep 4 en 5 hebben een muurkrant gemaakt over een eigen onderwerp, groep 6 t/m 8 heeft de droogte in Nederland van de afgelopen zomer onderzocht, en welke oplossingen daar dus bij kunnen horen. 

Wat een goede presentaties hebben we gezien!

 

presentatie groep 6

presentatie groep 7

presentatie Lisa groep 8


10 dec 2018 - Creamiddag 10-12
Maandag 10 december hebben we de traditionele kerstcreamiddag gehad. Alle kinderen konden kiezen in welke klas ze een knutsel wilde gaan maken. Wat een mooie resultaten!

20 nov 2018 - Ontdekproef specerijen
Op maandag 12 november heeft juf Naomi een les gegeven over specerijen. Wij hebben bij Brandaan al veel geleerd over de VOC en de handel in kruiden en specerijen. 

In deze les zaten er verschillende kruiden en specerijen in bekertjes. Door het aluminiumfolie konden wij niet zien wat er in de bekertjes zat. Door goed te ruiken en te overleggen hebben wij geraden wat er in het bekertje zat. 

Wist je dat?! Foelie het vliesje is dat om de noot van nootmuskaat zit? Ook dat hebben wij geleerd in deze les!


08 nov 2018 - Vierkante meter
Vandaag hebben wij geleerd wat een vierkante meter (m2) is. 

Natuurlijk moest er ook even gekeken worden hoeveel kinderen er op één vierkante meter passen, dit zijn er wel 15!!