Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep7!
De leerkracht van groep 7 is juf Ilse. Zij is te bereiken middels i.hermans@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

hooltelefoon.

BERICHTEN

20 apr 2018 - Lange slinger Koningsdag
Preview foto Vandaag hebben we de klas versierd voor de Koningsspelen van volgende week. De kinderen besloten spontaan om één lange slinger te maken en op te meten. Het eindresultaat: een lange slinger van maar lieft 24,20 meter!

19 apr 2018 - herdenking bij het monument
Vandaag zijn we naar ons monument geweest. We hebben hier het plaquette onthuld wat was aangevraagd door de Hagedoorn stichting. Dit plaquette is aangebracht ter nagedachtenis aan de Rijswijkse Joodse slachtoffers die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog.
Casey (gr.7), Daniël (gr7), Mia (gr.8) en Nazli (gr.8) hebben zelfgeschreven gedichten voorgedragen met als thema oorlog en vrede.
Juffrouw Jennifer heeft een mooi woordje gehouden over vrijheid en veiligheid. 
 
Het was een mooie herdenking en we zijn trots op onze kinderen. 

12 apr 2018 - Praktisch verkeersexamen
Vandaag hebben de leerlingen van groep 7 meegedaan met het praktisch verkeersexamen. Elke leerling moest individueel de route fietsen, waarbij ze op verschillende punten gecontroleerd werden.

Iedereen is geslaagd!


29 mrt 2018 - Paasontbijt
Preview foto Donderdagochtend 29 maart hebben wij genoten van een heerlijk Paasontbijt.

16 feb 2018 - Techniekmiddag
Preview foto Donderdag 15 februari stond alweer de 3e techniekmiddag op het programma. In elke groep werd er iets met een andere 'techniek' gedaan. In groep 7 stond het in het teken van ijzerdraad knippen met kniptangen en aan elkaar maken met een lijmpistool.

14 feb 2018 - Voorstelling Imad
Preview foto Woensdag 14 februari hebben wij op school de voorstelling Imad gekeken. De voorstelling ging over een Syrische jongen die op de vlucht moest en uiteindelijk in Nederland terecht is gekomen. De kinderen waren allemaal erg onder de indruk van dit verhaal.