Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!
De leerkracht van groep 7 is juf Ilse. Zij is te bereiken middels i.hermans@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

 

BERICHTEN

16 jan 2019 - Techniekochtend
Preview foto Vanmorgen hebben we weer een leerzame techniekochtend gehad.

In groep 5 hebben we geprobeerd om een zo stevig mogelijke brug te maken van elastiekjes en satéprikkers. Het was één groepje gelukt om maar liefst 22 boeken erop te leggen!

In groep 6 hebben we een knikkerbaan gemaakt met buizen en tape.

In groep 7 hebben we van papier en plakband een zo hoog mogelijke toren te maken. Er was één toren gemaakt van maar lieft 1,70 meter!

 


16 jan 2019 - Heeft u het al gezien?
Preview foto Bij de deur van groep 8 staat er een hoekje met folders en posters van een aantal middelbare scholen. 

De folders zijn om mee te nemen! Op de posters staan de open dagen! 

 

Ook liggen hier boekjes zoals de VOgids waarin een overzicht wordt gegeven van alle scholen, de stromingen en dergelijke. 

 

Vergeet niet om eens langs te komen en een kijkje te nemen! 


21 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Gisteravond hebben wij een heerlijk kerstdiner gehad met zijn allen.

Ook kwam de kerstman nog even langs waarmee we uiteraard even op de foto zijn geweest.

Het was een gezellige avond!


18 dec 2018 - Presentaties Plusmap
Dinsdag 18 december was de laatste Plusmap bijeenkomst van 2018. Tijd voor eindpresentaties van dit project! Groep 4 en 5 hebben een muurkrant gemaakt over een eigen onderwerp, groep 6 t/m 8 heeft de droogte in Nederland van de afgelopen zomer onderzocht, en welke oplossingen daar dus bij kunnen horen. 

Wat een goede presentaties hebben we gezien!

 

presentatie groep 6

presentatie groep 7

presentatie Lisa groep 8


16 dec 2018 - Kerstkaarten bezorgen
Preview foto We hebben de buurt weer een kerstkaartje bezorgd! 

Zowel onze "oude" nieuwe buurt als de huidige buurt. 

 

 


10 dec 2018 - Creamiddag 10-12
Maandag 10 december hebben we de traditionele kerstcreamiddag gehad. Alle kinderen konden kiezen in welke klas ze een knutsel wilde gaan maken. Wat een mooie resultaten!

04 dec 2018 - Kruidnoten bakken
Preview foto Vandaag hebben wij lekkere kruidnoten gebakken. We moesten ook zelf het deeg kneden en dat was nog wel een klusje.

12 nov 2018 - Surprises
Preview foto Vandaag hebben we in de klas lootjes getrokken voor Sinterklaas. Nog even alle informatie daarover op een rijtje (dit is ook al in de klas besproken):

- Je maakt een leuke surprise voor degene van wie je het lootje hebt (geen viezigheid)

- In de surprise zit een cadeautje ter waarde van €5,-

- Bij de surprise zit een gedicht, van minimaal 8 regels

- De surprises worden op dinsdag 4 december tussen 14.30 en 15.00 uur ingeleverd

 

Heel veel plezier en succes met knutselen!


06 nov 2018 - Sportmiddag in de Schilp
Preview foto Afgelopen maandag hebben wij een leuke sportmiddag gehad in sportcentrum de Schilp. De klas was in 4 teams verdeeld en met deze teams moesten we wedstrijden spelen tegen andere Rijswijkse scholen. We speelden een vorm van korfbal en lijnbal. Het was een leuke en inspannende middag.

 


03 okt 2018 - Start Kinderboekenweek & Mad Science
Vandaag hadden we een leuk begin van de dag. We begonnen in de gymzaal met een toneelstuk over vriendschap, ter opening van de kinderboekenweek.

Daaropvolgend kregen we ook een demonstratie van Mad Science te zien (in het kader van de Grote Wetenschapsdag). Een 'professor' vertelde ons dat er in de natuurkunde allerlei wetten zijn. Ze demonstreerde deze wetten ook d.m.v. diverse proefjes.


19 sep 2018 - School op Seef les
Preview foto Vrijdag 14 september hadden we onze eerste School op Seefles van dit schooljaar. We deden diverse opdrachten waarbij we moesten samenwerken op onze fiets. Zo moesten we tijdens het fietsen een estafettestokje (zo vaak mogelijk) proberen over te geven en ook een bal vangen en weer teruggooien. Dit bleek nog niet zo makkelijk te zijn.