Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!
De leerkracht van groep 7 is juf Ilse. Zij is te bereiken middels i.hermans@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

 

BERICHTEN

27 jun 2018 - Zomerfeest
We hebben weer een fantastisch zomerfeest achter de rug.

Het thema dit jaar was glitter en glamour. Er was weer genoeg lekkers te eten en te drinken. En ook hebben we met onze groep weer een spetterend optreden gegeven.


05 jun 2018 - Voorstelling 'The Match'
Ook dit jaar waren wij weer uitgenodigd om naar een voorstelling te komen kijken vanuit de organisatie 'Kijkkunst'. Dit jaar was het de voorstelling The Match. 

Het was een dansvoorstelling over een voetbalwedstrijd tussen Argentinie en Nederland. 

 

Het was leuk, interessant en vernieuwend om te zien hoe voetbal wordt omgezet in dans. 

Als afsluiting mochten een aantal van ons meedansen op het podium.  


31 mei 2018 - Bibliotheekbezoek
Vandaag zijn we naar de bibliotheek in Rijswijk geweest. Hier kregen we een les over de geschiedenis van Rijswijk. Met behulp van allerlei bronnen (kaarten, spreekwoordenboeken, informatieboeken en internet) hebben we diverse vragen beantwoord.

Toen de les was afgelopen was het keihard aan het regenen. Gelukkig mochten we nog even in de bibliotheek blijven en een tijdschrift lezen.


25 mei 2018 - Schoolreis
Vandaag hebben we met zijn allen een super leuke schoolreis gehad!

Het weer zat mee en ook waren er genoeg leuke activiteiten te doen.


26 apr 2018 - Koningsspelen
Preview foto Vandaag hebben we de Koningsspelen gehad. Er waren 3 rondes: circustrucs, atletiekspelletjes en een stormbaan. Iedereen is leuk bezig geweest. Na de Koningsspelen hadden we een lekkere lunch in de klas, want van al dat sporten krijg je trek.
In de middag hebben we in de klas het spel weerwolven gedaan. Het was een geslaagde dag!

20 apr 2018 - Lange slinger Koningsdag
Preview foto Vandaag hebben we de klas versierd voor de Koningsspelen van volgende week. De kinderen besloten spontaan om één lange slinger te maken en op te meten. Het eindresultaat: een lange slinger van maar lieft 24,20 meter!

19 apr 2018 - herdenking bij het monument
Vandaag zijn we naar ons monument geweest. We hebben hier het plaquette onthuld wat was aangevraagd door de Hagedoorn stichting. Dit plaquette is aangebracht ter nagedachtenis aan de Rijswijkse Joodse slachtoffers die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog.
Casey (gr.7), Daniël (gr7), Mia (gr.8) en Nazli (gr.8) hebben zelfgeschreven gedichten voorgedragen met als thema oorlog en vrede.
Juffrouw Jennifer heeft een mooi woordje gehouden over vrijheid en veiligheid. 
 
Het was een mooie herdenking en we zijn trots op onze kinderen. 

12 apr 2018 - Praktisch verkeersexamen
Vandaag hebben de leerlingen van groep 7 meegedaan met het praktisch verkeersexamen. Elke leerling moest individueel de route fietsen, waarbij ze op verschillende punten gecontroleerd werden.

Iedereen is geslaagd!


29 mrt 2018 - Paasontbijt
Preview foto Donderdagochtend 29 maart hebben wij genoten van een heerlijk Paasontbijt.

16 feb 2018 - Techniekmiddag
Preview foto Donderdag 15 februari stond alweer de 3e techniekmiddag op het programma. In elke groep werd er iets met een andere 'techniek' gedaan. In groep 7 stond het in het teken van ijzerdraad knippen met kniptangen en aan elkaar maken met een lijmpistool.

14 feb 2018 - Voorstelling Imad
Preview foto Woensdag 14 februari hebben wij op school de voorstelling Imad gekeken. De voorstelling ging over een Syrische jongen die op de vlucht moest en uiteindelijk in Nederland terecht is gekomen. De kinderen waren allemaal erg onder de indruk van dit verhaal.