Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!
De leerkracht van groep 7 is juf Ilse. Zij is te bereiken middels i.hermans@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

 

BERICHTEN

18 jun 2019 - Schoolreis
Op vrijdag 7 juni zijn we met zijn allen op schoolreis geweest. We begonnen bij Sealife in Scheveningen, hier hebben we ook een les gehad over haaien. We vonden het allemaal erg interessant.

Na Sealife zijn we doorgegaan naar Madurodam. Hier hebben we ook weer lekker rondgelopen en leuke dingen gezien en ontdekt. Het was een geslaagde dag!


07 mei 2019 - Herdenking monument Park Hofrust
Op dinsdag 16 april hebben groep 6 & 7 samen een herdenking gehouden bij het monument in Park Hofrust. De burgemeester van Rijswijk was ook aanwezig, deze hield een toespraak. Ook werden er gedichten voorgedragen door juf Vivian, Sarbast, Nena, Rosalie en Kerar. 
Een mooi moment om even stil te staan bij de vrijheid die wij nu hebben, maar zeker niet voor iedereen op de wereld vanzelfsprekend is.

05 apr 2019 - Tekenles van Jessie
Preview foto Jessie had met haar spreekbeurt laten zien dat zij een mooie Mickey Mouse kon tekenen. Vandaag heeft zij de rest van de klas ook geleerd hoe zij zo'n Mickey Mouse konden tekenen.

05 apr 2019 - Cruyff Court Toernooi
Preview foto Afgelopen woensdagmiddag hebben Ayman, Sarbast, Cristiano, Len en Rayan uit groep 7 (en Siban uit groep 5) mee gedaan met het Cruyff Court Toernooi in Rijswijk.
Zij hebben dit toernooi gewonnen en zijn daarmee kampioen van Rijswijk! Binnenkort zullen zij tegen de kampioenen van andere gemeentes spelen.

29 mrt 2019 - School op Seef
Preview foto Vandaag hebben wij weer een les gehad van School op Seef. Dit keer gingen we de examenroute oefenen. Eerst gingen we met de hele klas de route fietsen. Daarna hebben we de route ook nog twee keer in een kleiner groepje gefietst.

Op 5 april zal het theoretisch examen plaats gaan vinden. Op 11 april moeten de kinderen individueel de examenroute gaan fietsen.


25 mrt 2019 - Spreekbeurt
Preview foto De eerste spreekbeurt was gelijk een bijzondere! Dylan hield zijn spreekbeurt over honden en had ook zijn eigen hond mee naar school genomen.

22 mrt 2019 - Kangoeroewedstrijd
Preview foto Afgelopen donderdag hebben 10 leerlingen van 't Prisma (van groep 4 t/m 8) meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd. De Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die wordt gehouden in ruim 60 landen.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn. De wedstrijd bestaat uit meerkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger.

Over een aantal weken zal de uitslag bekend worden gemaakt.


22 mrt 2019 - Afsluiting Rots & Water
Afgelopen donderdag was de laatste training van Rots & Water. Deze training hebben we afgesloten met het doorslaan van een plankje. Op dit plankje hadden we geschreven of getekend wat je had geleerd van de training.

Uiteraad zullen we in de klas nog steeds aandacht blijven besteden aan de oefeningen van Rots & Water.


13 mrt 2019 - Techniekochtend
Preview foto Vandaag hebben we weer een leerzame en leuke techniekochtend gehad. De kinderen van groep 7 werden verspreid over groep 4 t/m 8. In elke klas werd er aan de slag gegaan met het thema vervoer. Na afloop kwamen we weer bij elkaar en hebben we besproken wat iedereen had geleerd. 

04 mrt 2019 - Oefenen verkeersexamen
Preview foto Op vrijdag 5 april nemen de leerlingen van groep 7 deel aan het theoretisch verkeersexamen. Op https://examen.vvn.nl/ kunnen de leerlingen oefenen voor het theoretisch verkeersexamen. 

Op donderdag 11 april gaat het praktisch verkeersexamen plaatsvinden. De leerlingen zullen dan zelfstandig een route gaan fietsen, waarbij op 10 posten ouders zullen zitten om te controleren of de leerlingen het goed doen. De route is inmiddels per mail naar alle ouders verstuurd.


16 jan 2019 - Techniekochtend
Preview foto Vanmorgen hebben we weer een leerzame techniekochtend gehad.

In groep 5 hebben we geprobeerd om een zo stevig mogelijke brug te maken van elastiekjes en satéprikkers. Het was één groepje gelukt om maar liefst 22 boeken erop te leggen!

In groep 6 hebben we een knikkerbaan gemaakt met buizen en tape.

In groep 7 hebben we van papier en plakband een zo hoog mogelijke toren te maken. Er was één toren gemaakt van maar lieft 1,70 meter!

 


16 jan 2019 - Heeft u het al gezien?
Preview foto Bij de deur van groep 8 staat er een hoekje met folders en posters van een aantal middelbare scholen. 

De folders zijn om mee te nemen! Op de posters staan de open dagen! 

 

Ook liggen hier boekjes zoals de VOgids waarin een overzicht wordt gegeven van alle scholen, de stromingen en dergelijke. 

 

Vergeet niet om eens langs te komen en een kijkje te nemen! 

Fotoalbum:

20190116_081405.jpg 20190116_081401.jpg 20190116_081355.jpg

21 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Gisteravond hebben wij een heerlijk kerstdiner gehad met zijn allen.

Ook kwam de kerstman nog even langs waarmee we uiteraard even op de foto zijn geweest.

Het was een gezellige avond!


18 dec 2018 - Presentaties Plusmap
Dinsdag 18 december was de laatste Plusmap bijeenkomst van 2018. Tijd voor eindpresentaties van dit project! Groep 4 en 5 hebben een muurkrant gemaakt over een eigen onderwerp, groep 6 t/m 8 heeft de droogte in Nederland van de afgelopen zomer onderzocht, en welke oplossingen daar dus bij kunnen horen. 

Wat een goede presentaties hebben we gezien!

 

presentatie groep 6

presentatie groep 7

presentatie Lisa groep 8

Fotoalbum:

IMG_20181218_142350.jpg IMG_20181218_141521.jpg IMG_20181218_141039.jpg
IMG_20181218_140335.jpg IMG_20181218_135926.jpg IMG_20181218_135328.jpg

16 dec 2018 - Kerstkaarten bezorgen
Preview foto We hebben de buurt weer een kerstkaartje bezorgd! 

Zowel onze "oude" nieuwe buurt als de huidige buurt. 

 

 


10 dec 2018 - Creamiddag 10-12
Maandag 10 december hebben we de traditionele kerstcreamiddag gehad. Alle kinderen konden kiezen in welke klas ze een knutsel wilde gaan maken. Wat een mooie resultaten!

04 dec 2018 - Kruidnoten bakken
Preview foto Vandaag hebben wij lekkere kruidnoten gebakken. We moesten ook zelf het deeg kneden en dat was nog wel een klusje.

12 nov 2018 - Surprises
Preview foto Vandaag hebben we in de klas lootjes getrokken voor Sinterklaas. Nog even alle informatie daarover op een rijtje (dit is ook al in de klas besproken):

- Je maakt een leuke surprise voor degene van wie je het lootje hebt (geen viezigheid)

- In de surprise zit een cadeautje ter waarde van €5,-

- Bij de surprise zit een gedicht, van minimaal 8 regels

- De surprises worden op dinsdag 4 december tussen 14.30 en 15.00 uur ingeleverd

 

Heel veel plezier en succes met knutselen!


06 nov 2018 - Sportmiddag in de Schilp
Preview foto Afgelopen maandag hebben wij een leuke sportmiddag gehad in sportcentrum de Schilp. De klas was in 4 teams verdeeld en met deze teams moesten we wedstrijden spelen tegen andere Rijswijkse scholen. We speelden een vorm van korfbal en lijnbal. Het was een leuke en inspannende middag.

 


03 okt 2018 - Start Kinderboekenweek & Mad Science
Vandaag hadden we een leuk begin van de dag. We begonnen in de gymzaal met een toneelstuk over vriendschap, ter opening van de kinderboekenweek.

Daaropvolgend kregen we ook een demonstratie van Mad Science te zien (in het kader van de Grote Wetenschapsdag). Een 'professor' vertelde ons dat er in de natuurkunde allerlei wetten zijn. Ze demonstreerde deze wetten ook d.m.v. diverse proefjes.


19 sep 2018 - School op Seef les
Preview foto Vrijdag 14 september hadden we onze eerste School op Seefles van dit schooljaar. We deden diverse opdrachten waarbij we moesten samenwerken op onze fiets. Zo moesten we tijdens het fietsen een estafettestokje (zo vaak mogelijk) proberen over te geven en ook een bal vangen en weer teruggooien. Dit bleek nog niet zo makkelijk te zijn.