Groep a

Welkom op de groepspagina van groep 1/2A!
De leerkrachten van groep 1/2a zijn juf Angelique en juf Marleen. Zij zijn te bereiken middels a.valstar@hetprisma , m.verwaijen@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

21 feb 2019 - Feest in de klas!
Preview foto Wat hebben de kinderen vandaag genoten van het feestje in de klas! We hebben vlaggetjes gekleurd, een kattenkop met roltong gemaakt, dierenmemory gespeeld, een kat of vis geknutseld en de kinderen mochten een rijstwafel versieren én opeten. En met al die mooie outfits was het helemaal af.

 

Nu mogen de kinderen lekker genieten van de vakantie en dan zien we jullie graag weer op maandag 4 maart!


24 jan 2019 - Op bezoek bij de bibliotheek
Preview foto Vandaag gingen we op bezoek bij Bibliotheek Rijswijk. Het boek 'Een huis voor Harry' werd voorgelezen en de kinderen mochten een leuk spelletje doen. Ze hebben ervan genoten!

 

Vanwege de Nationale Voorleesdagen zal er in de groep nog t/m 1 februari extra aandacht aan voorlezen worden besteed. 


20 jan 2019 - techniek
Preview foto Woensdag waren alle kinderen bezig met techniek, in alle groepen gingen ze aan het werk over ' de bouw'. 

11 jan 2019 - Het dierenwinkeltje
Preview foto We zijn deze week begonnen met het nieuwe thema; het dierenwinkeltje! In de klas hebben we een start gemaakt met de bouw van onze eigen winkel en er is al een flink aantal dieren verzameld. Kinderen mogen een (huis)dierenknuffel meenemen van huis. Ook zullen we steeds meer andere spulletjes voor in de winkel gaan verzamelen. Leuk als de kinderen de komende tijd meehelpen!

10 jan 2019 - muziekles
Preview foto Dinsdag 8 januari kregen we een muziekgastles van meester Thomas, de kinderen mochten muziek maken op instrumenten en ze mochten dirigeren. Het was een leuke les, volgende week komt hij weer.

21 dec 2018 - Fijne kerstvakantie!
Preview foto Wat was het een gezellig kerstdiner en wat hebben de kinderen genoten! Bedankt voor al het lekkers dat door jullie is gemaakt en meegebracht. Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan en samen een film gekeken (Puppy Star Kerstmis). 

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie!


10 dec 2018 - Crea middag
Preview foto Vanmiddag zijn alle kinderen creatief bezig geweest, in alle groepen kon je knutselen over de kerst. Je kon kerstballen van piepschuim maken, een kerstkrans plakken, kerstfiguren van hout maken, een kerstboom van takken creëren enz.

Alle leerlingen van het Prisma waren met elkaar bezig of zo te zorgen voor een goede kerstsfeer.


04 dec 2018 - pietengym
Preview foto Vandaag hebben alle pieten en Sinterklaas hard 'gewerkt' en gespeeld in de gymzaal.

De pieten moesten vooral veel klimmen. Gelukkig heeft iedereen zijn pietendiploma gehaald.


30 nov 2018 - Pepernoten bakken
Preview foto Op vrijdag hebben we pepernoten gebakken in de klas. Alle kinderen kregen deeg en mochten zelf balletjes draaien. En nadat ze gebakken waren mochten ze mee naar huis!

30 nov 2018 - Sinterklaas speurtocht
Preview foto Op donderdag hebben we, samen met 1/2B, een spannende speurtocht door de school gedaan. Sinterklaas had een gedicht en foto's van plekken in de school achtergelaten en de kinderen moesten op zoek naar die plekken. Daar mochten ze leuke Sint opdrachten doen, zoals rijmen, memory en kruipen door een schoorsteen. Wat deden ze het goed!

28 nov 2018 - de rommelpiet
Preview foto Dat was schrikken vanmorgen ! de rommelpiet was vannacht langs geweest en was vergeten op te ruimen. Gelukkig konden de kinderen ( en ouders) dit wel netjes en snel.

27 nov 2018 - kinderboekenschrijfster
Preview foto Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker kwam in onze groep, ze las voor uit Sinterklaas zonder baard, we zongen sinterklaasliedjes en er werd een baard geknutseld. Natuurlijk mocht deze baard mee naar huis.

20 nov 2018 - Sinterklaas in het land
Preview foto De boot van Sinterklaas ligt weer in de haven !

20 nov 2018 - De kamer van Sinterklaas
Preview foto We mogen in de kamer van Sinterklaas spelen en werken.

20 nov 2018 - de letter R
Preview foto We mochten de letter versieren en daarna lekker opeten

12 nov 2018 - Werken met constructie materiaal
Preview foto We werken in de klas met constructie materiaal; blokken, lego, clics etc. Hiermee ontwikkelen de kinderen bijvoorbeeld kleuren, patronen, de fijne motoriek en verhoudingen. Deze materialen mogen ze zelf kiezen uit de gele kast. 

Bij alle kinderen vallen deze materialen in de smaak en er worden de mooiste creaties mee gemaakt! En regelmatig worden de bouwwerken trots met het naamkaartje in de klas getoond.