Groep a

Welkom op de groepspagina van groep 1/2A!
De leerkrachten van groep 1/2a zijn juf Angelique en juf Lotus. Zij zijn te bereiken middels a.valstar@hetprisma en l.breustedt@hetprisma.nl en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

12 feb 2020 - hoe ver komt de pijl van de indiaan?
Preview foto We hebben op verschillende manieren gemeten hoe ver de pijlen van de indiaan zijn gekomen

10 jan 2020 - ' winter' in de bouwhoek
Preview foto Deze week is het project winter begonnen, zo ook in de bouwhoek

20 dec 2019 - het kerstdiner
Preview foto Heerlijk met de groep gegeten en gedronken tijdens het jaarlijkse kerstdiner

05 dec 2019 - Sinterklaas op 't Prisma
Preview foto Gelukkig kwam Sinterklaas ook naar het Prisma

04 dec 2019 - kruidnootjes bakken
Preview foto Er werd fanatiek kruidnootjes gebakken in de kleutergroepen

03 dec 2019 - pietengym
Preview foto Alle pieten en Sinterklaas hebben weer pakjes in de schoorsteen gedaan.

13 nov 2019 - opening nieuwbouw
Preview foto Yes, eindelijk was het zover. Op maandag 11 november werd ons nieuwe schoolgebouw geopend. Nadat het lint was doorgeknipt, deden alle kinderen de dans " Feest" van Kinderen voor Kinderen.

29 okt 2019 - Theater voorstelling
Preview foto Vanochtend zijn we met de groepen 1/2 naar de Rijswijkse schouwburg gelopen. We zijn daar gaan kijken naar een voorstelling van een Afrikaanse verhalenverteller. De voorstelling heet: de olifant die woord hield.

Wanneer olifant belooft om op het ei van de volgel te passen, doet hij dat super goed.

Wat hebben we genoten tijdens de voorstelling, we hoefden ook niet heel stil te luisteren, we mochten mee denken en soms ook mee helpen. Het was een enorm leuke ochtend!


26 sep 2019 - verkeersles
Preview foto Hoe moet je veilig oversteken, dit oefenden we vandaag in de gymzaal tijdens de lessen van School op Seef.

25 sep 2019 - voorlezen
Preview foto Vandaag kwam juffrouw Afke weer voorlezen aan een klein groepje kinderen. De kinderen vonden het geweldig.

31 aug 2019 - Nog twee nachtjes slapen!
Preview foto Het lokaal is er klaar voor, we missen alleen nog een juf en de kinderen.

We kunnen bijna niet meer wachten! Nog twee nachtjes slapen en dan is het gelukkig alweer maandag! 

 


17 jun 2019 - Schoolreis
Preview foto Het was eindelijk zover, we gingen vrijdag 7 juni op schoolreis! De kinderen konden niet wachten en hadden er erg veel zin in. In de bus hebben we nog even gezongen voor Jayna, die jarig was die dag. Eenmaal aangekomen in Plaswijckpark gingen de kinderen meteen los in de speeltuin. In groepjes werd het park verder bekeken. Er waren skelters, speeltuinen en er was zelfs een dierentuin met een echte hooischuur. Ze hebben genoten en wij ook!

17 jun 2019 - Suikerfeest
Preview foto Op 6 juni hebben we ook in groep 1/2A het Suikerfeest gevierd. Er waren heerlijke zoete lekkernijen en Lazo heeft de klas meer verteld over de Ramadan en het Suikerfeest, knap hoor! De kinderen vonden het heerlijk en gezellig.

04 jun 2019 - Waterspelletjes
Preview foto Het einde van ons water project kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en omdat vandaag het zonnetje scheen, zijn we in de middag met alle kleuters buiten gaan spelen met water.

We hebben een race gedaan met water in een soeplepel, met eetstokjes dopjes uit het water gevist, modder gemaakt, in en uit de sloot gesprongen, gekeken of iets drijft of zinkt en nog veel meer. Vraag het maar eens na bij uw kind. Het was een heerlijke middag en we hopen op nog heel veel zonnige dagen, waarbij we lekker met water kunnen spelen buiten.


21 mei 2019 - experimenteren met water
Preview foto Vandaag allerlei proefjes gedaan met water, water met koffie, thee, shampoo, zeep, crêpe papier en stoepkrijt. We wisten niet dat je met water zoveel kan maken.

06 mei 2019 - naar de schouwburg
Preview foto Vandaag ging de hele school richting de schouwburg voor de voorstelling 'Banwakaboom' .

Alle kinderen mochten luisteren, zingen, klappen, stampen op het ritme van de muziek.

Het was een leuke actieve voorstelling.


18 apr 2019 - museum
Preview foto Vandaag het dinosaurusproject afgesloten, het was een groot succes

09 apr 2019 - paascrea
Preview foto Maandag 8 april stond de paascreamiddag op het programma. Alle kinderen van het Prisma konden kiezen uit 9 workshops rondom Pasen. Er werd enthousiast getekend, geplakt , geverfd en geknipt, zo ontstonden de mooiste knutsels.

30 mrt 2019 - Bezoek van een archeoloog!
Preview foto Op vrijdag hadden we een echte archeoloog op bezoek in de klas!

We zijn al een aantal weken met het project De archeoloog en Dinosaurussen aan de slag, dus de kinderen vonden het prachtig. We hebben geleerd dat je de resten van een echt kasteel kunt opgraven en dat het skelet van de koning ook is gevonden. En daarna mochten de kinderen zelf scherven onderzoeken en raden van welk voorwerp ze afkomstig zijn. Wat een geslaagde ochtend!


21 feb 2019 - Feest in de klas!
Preview foto Wat hebben de kinderen vandaag genoten van het feestje in de klas! We hebben vlaggetjes gekleurd, een kattenkop met roltong gemaakt, dierenmemory gespeeld, een kat of vis geknutseld en de kinderen mochten een rijstwafel versieren én opeten. En met al die mooie outfits was het helemaal af.

 

Nu mogen de kinderen lekker genieten van de vakantie en dan zien we jullie graag weer op maandag 4 maart!


24 jan 2019 - Op bezoek bij de bibliotheek
Preview foto Vandaag gingen we op bezoek bij Bibliotheek Rijswijk. Het boek 'Een huis voor Harry' werd voorgelezen en de kinderen mochten een leuk spelletje doen. Ze hebben ervan genoten!

 

Vanwege de Nationale Voorleesdagen zal er in de groep nog t/m 1 februari extra aandacht aan voorlezen worden besteed. 


20 jan 2019 - techniek
Preview foto Woensdag waren alle kinderen bezig met techniek, in alle groepen gingen ze aan het werk over ' de bouw'. 

11 jan 2019 - Het dierenwinkeltje
Preview foto We zijn deze week begonnen met het nieuwe thema; het dierenwinkeltje! In de klas hebben we een start gemaakt met de bouw van onze eigen winkel en er is al een flink aantal dieren verzameld. Kinderen mogen een (huis)dierenknuffel meenemen van huis. Ook zullen we steeds meer andere spulletjes voor in de winkel gaan verzamelen. Leuk als de kinderen de komende tijd meehelpen!

10 jan 2019 - muziekles
Preview foto Dinsdag 8 januari kregen we een muziekgastles van meester Thomas, de kinderen mochten muziek maken op instrumenten en ze mochten dirigeren. Het was een leuke les, volgende week komt hij weer.

21 dec 2018 - Fijne kerstvakantie!
Preview foto Wat was het een gezellig kerstdiner en wat hebben de kinderen genoten! Bedankt voor al het lekkers dat door jullie is gemaakt en meegebracht. Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan en samen een film gekeken (Puppy Star Kerstmis). 

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie!


10 dec 2018 - Crea middag
Preview foto Vanmiddag zijn alle kinderen creatief bezig geweest, in alle groepen kon je knutselen over de kerst. Je kon kerstballen van piepschuim maken, een kerstkrans plakken, kerstfiguren van hout maken, een kerstboom van takken creëren enz.

Alle leerlingen van het Prisma waren met elkaar bezig of zo te zorgen voor een goede kerstsfeer.


04 dec 2018 - pietengym
Preview foto Vandaag hebben alle pieten en Sinterklaas hard 'gewerkt' en gespeeld in de gymzaal.

De pieten moesten vooral veel klimmen. Gelukkig heeft iedereen zijn pietendiploma gehaald.

Fotoalbum:

fullsizeoutput_be9.jpeg IMG_3149.JPG IMG_3147.JPG IMG_3146.JPG IMG_3142.JPG IMG_3138.JPG IMG_3137(2).JPG IMG_3136.JPG

30 nov 2018 - Pepernoten bakken
Preview foto Op vrijdag hebben we pepernoten gebakken in de klas. Alle kinderen kregen deeg en mochten zelf balletjes draaien. En nadat ze gebakken waren mochten ze mee naar huis!

30 nov 2018 - Sinterklaas speurtocht
Preview foto Op donderdag hebben we, samen met 1/2B, een spannende speurtocht door de school gedaan. Sinterklaas had een gedicht en foto's van plekken in de school achtergelaten en de kinderen moesten op zoek naar die plekken. Daar mochten ze leuke Sint opdrachten doen, zoals rijmen, memory en kruipen door een schoorsteen. Wat deden ze het goed!

28 nov 2018 - de rommelpiet
Preview foto Dat was schrikken vanmorgen ! de rommelpiet was vannacht langs geweest en was vergeten op te ruimen. Gelukkig konden de kinderen ( en ouders) dit wel netjes en snel.

27 nov 2018 - kinderboekenschrijfster
Preview foto Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker kwam in onze groep, ze las voor uit Sinterklaas zonder baard, we zongen sinterklaasliedjes en er werd een baard geknutseld. Natuurlijk mocht deze baard mee naar huis.

20 nov 2018 - Sinterklaas in het land
Preview foto De boot van Sinterklaas ligt weer in de haven !

20 nov 2018 - De kamer van Sinterklaas
Preview foto We mogen in de kamer van Sinterklaas spelen en werken.

20 nov 2018 - de letter R
Preview foto We mochten de letter versieren en daarna lekker opeten

12 nov 2018 - Werken met constructie materiaal
Preview foto We werken in de klas met constructie materiaal; blokken, lego, clics etc. Hiermee ontwikkelen de kinderen bijvoorbeeld kleuren, patronen, de fijne motoriek en verhoudingen. Deze materialen mogen ze zelf kiezen uit de gele kast. 

Bij alle kinderen vallen deze materialen in de smaak en er worden de mooiste creaties mee gemaakt! En regelmatig worden de bouwwerken trots met het naamkaartje in de klas getoond.