Groep b

Welkom op de groepspagina van groep 1/2B!
De leerkrachten van groep 1/2a zijn juf Diana en juf Andrea. Zij zijn te bereiken middels d.ophorst@hetprisma.nl , a.vanbeek@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

29 okt 2019 - Theater voorstelling
Preview foto Vanochtend zijn we met de groepen 1/2 naar de Rijswijkse schouwburg gelopen. We zijn daar gaan kijken naar een voorstelling van een Afrikaanse verhalenverteller. De voorstelling heet: de olifant die woord hield.

Wanneer olifant belooft om op het ei van de volgel te passen, doet hij dat super goed.

Wat hebben we genoten tijdens de voorstelling, we hoefden ook niet heel stil te luisteren, we mochten mee denken en soms ook mee helpen. Het was een enorm leuke ochtend!


31 aug 2019 - Nog twee nachtjes slapen!
Preview foto Het lokaal is er klaar voor, we missen alleen nog een juf en de kinderen.

We kunnen bijna niet meer wachten! Nog twee nachtjes slapen en dan is het gelukkig alweer maandag! 

 


04 jun 2019 - Waterspelletjes
Preview foto Het einde van ons water project kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en omdat vandaag het zonnetje scheen, zijn we in de middag met alle kleuters buiten gaan spelen met water.

We hebben een race gedaan met water in een soeplepel, met eetstokjes dopjes uit het water gevist, modder gemaakt, in en uit de sloot gesprongen, gekeken of iets drijft of zinkt en nog veel meer. Vraag het maar eens na bij uw kind. Het was een heerlijke middag en we hopen op nog heel veel zonnige dagen, waarbij we lekker met water kunnen spelen buiten.


30 mrt 2019 - Bezoek van een archeoloog!
Preview foto Op vrijdag hadden we een echte archeoloog op bezoek in de klas!

We zijn al een aantal weken met het project De archeoloog en Dinosaurussen aan de slag, dus de kinderen vonden het prachtig. We hebben geleerd dat je de resten van een echt kasteel kunt opgraven en dat het skelet van de koning ook is gevonden. En daarna mochten de kinderen zelf scherven onderzoeken en raden van welk voorwerp ze afkomstig zijn. Wat een geslaagde ochtend!


24 jan 2019 - Op bezoek bij de bibliotheek
Preview foto Vandaag gingen we op bezoek bij Bibliotheek Rijswijk. Het boek 'Een huis voor Harry' werd voorgelezen en de kinderen mochten een leuk spelletje doen. Ze hebben ervan genoten!

 

Vanwege de Nationale Voorleesdagen zal er in de groep nog t/m 1 februari extra aandacht aan voorlezen worden besteed. 


27 nov 2018 - kinderboekenschrijfster
Preview foto Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker kwam in onze groep, ze las voor uit Sinterklaas zonder baard, we zongen sinterklaasliedjes en er werd een baard geknutseld. Natuurlijk mocht deze baard mee naar huis.