Plusklas

Welkom op de groepspagina van de plusklas!
De leerkracht van de plusklas is juf Nienke. Zij is te bereiken middels n.verwijmeren@hetprisma.nl  en daarnaast via de schooltelefoon.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. Ook kunt u hier handige links en belangrijke data in de agenda vinden. 

BERICHTEN

25 apr 2018 - Plusmap groep 8 - les geven aan de kleuters
Tussen de voorjaars- en meivakantie is het project voor de Plusmap leerlingen van de groepen 6/7/8: Ontwikkel een les voor de kleuters wat te maken heeft met het thema Kunst. Groep 8 heeft hierop besloten om aan de slag te gaan met kleurtjes en moeilijke sommen. Radjenie en Sam-Yi hebben zelf een kleurplaat gemaakt met daarin allemaal uitkomsten van sommen tot 10. Als de kinderen een som hadden uitgerekend moesten ze in het schema kijken welke kleur hoorde bij die uitkomst en op die wijze werd de kleurplaat ingevuld. Goed gedaan!

24 apr 2018 - Plusmap groep 5 - Eigen onderwerp
Preview foto Lianne en Kerar wilden heel graag iets te weten komen over hijskranen. Ze hebben hiervoor gebruik gemaakt van het techniek boek van Lianne. Ook hebben ze veel informatie op internet opgezocht. Uiteindelijk hebben ze een keuze gemaakt in de berg info die ze hadden verzameld. Welke informatie is echt belangrijk om op de poster te zetten? Toen dit was gebeurt hebben ze de computer erbij gepakt en zijn aan de slag gegaan. Uiteindelijk is er een schitterende muurkrant uitgekomen en hebben Lianne en Kerar al de opgedane kennis gedeeld met de eigen klas. Super goed gedaan!

23 apr 2018 - Plusmap groep 6 - les geven aan de kleuters
Tussen de voorjaars- en meivakantie is het project voor de Plusmap leerlingen van de groepen 6/7/8: Ontwikkel een les voor de kleuters wat te maken heeft met het thema Kunst. Groep 6 heeft hierop besloten om aan de slag te gaan met papier maché en 10 kinderen uit groep 1. Het was een groot succes! Na de meivakantie gaan ze verder met het verven en afmaken van de werkjes.

20 apr 2018 - Workshop 3D printen
De vader van Flynn uit de Plusklas heeft zijn eigen 3D printer meegenomen naar school om ons hier een workshop over te geven. We weten er nu alles van! We hebben zelfs een echte Bulbasaur geprint. 

20 apr 2018 - Begrijpend lezen les
Preview foto Lianne uit de Plusklas wilde graag zelf een Begrijpend Lezen les maken. Ze had een tekst over panda's uitgekozen en deze heeft ze in haar eigen klas gegeven. Een echte juffrouw in de dop!