070-3907149
directie@hetprisma.nl
 

Wat zeggen ouders...

Bent u benieuwd wat andere oudere ouders van onze school vinden? 
Hier leest u een aantal referenties van ouders. 
Op het moment dat mijn zoontje naar de lagere school moest, ben ik mij goed gaan verdiepen in de verschillende methodieken en het gedachtegoed achter een bepaalde schoolvorm. Nadat ik alle uitgangspunten tegen elkaar had afgewogen, hebben wij besloten om onze zoon naar het Daltononderwijs te sturen omdat dit het beste aansloot bij de dingen die wij belangrijk vinden in de ontwikkeling van onze zoon, zoals;

  • Enige keuzevrijheid met betrekking tot tijdstip en tempo dat men aan een bepaald vak besteed maar uiteraard met sturing van de onderwijzer(es), zelf plannen en uitvoeren.
  • De sociale kant van het leren, waarbij kinderen elkaar kunnen helpen en stimuleren door in groepsverband te werken waar de oudere kinderen ook de jongere kunnen helpen.
  • De eigen verantwoordelijkheid en de verantwoordelijkheid binnen de groep waarbij het belangrijk is dat ze leren luisteren naar elkaar.

Hans Rutten

__________________________________________________________________________

 

Op het moment dat wij wisten, dat we naar Rijswijk gingen verhuizen, moesten wij ook op zoek naar een nieuwe school voor onze kinderen.

Op advies van de school waar onze kinderen zaten zijn wij op zoek gegaan naar een montessorischool aangezien onze zoon graag zelf zaken regelde.

Er bleek geen montessorischool in de buurt te zijn, maar het daltononderwijs bleek daar dicht bij in de buurt te komen dus zijn we kennis gaan maken met 't Prisma, mede omdat vrienden hun kinderen daar ook op school zaten en daar zeer positief over waren. Tijdens deze kennismaking kreeg ik de indruk, dat het een vrolijke school was met leuke gemotiveerde leerkrachten en daarin zijn we zeker niet teleurgesteld! Wij zouden 't Prisma aan iedereen aanraden.

Kasia Vega
__________________________________________________________________________

Na een zoektocht op internet kwam ik erachter dat Rijswijk ondertussen ook een daltonschool had: 't Prisma. We maakten een afspraak en konden snel terecht voor een rondleiding. Het verhaal, de sfeer, het klopte gewoon. En zo was de keuze snel gemaakt. Mijn kind zou naar 't Prisma gaan.

Nu, 6 jaar later, bleek dit systeem zijn vruchten afgeworpen te hebben. Na een onverwachte scholensluiting vanwege het coronavirus, werd er noodgedwongen online gewerkt. Niets hoefde ik mijn kind uit te leggen over het verdelen van schoolwerk over de week. Hij wist precies wat de bedoeling was en kon zelfstandig aan de slag met zijn taken.

Natuurlijk heeft iedere school goede punten en ontwikkelpunten. Het belangrijkste is dat je je als ouders en kind prettig voelt in de school. En wij zijn nog steeds blij met de keuze voor 't Prisma!

Anouschka van der Linden
__________________________________________________________________________


't Prisma is een school met een open sfeer waar wij (iedereen) ons welkom voelen. Onze dochter voelt zich veilig en gezien. Het team heeft oog voor de individu maar heeft zeker ook oog voor de groep. Wij zijn blije ouders nu onze dochter weer met zoveel plezier naar school gaat. 

Renate en Jasper
__________________________________________________________________________

  • 't Prisma is een knusse school waar kinderen in een rustige omgeving fijn opgroeien.
  • Goede leerkrachten, een prettige sfeer en ook goede communicatie met de ouders.
  • Het daltononderwijs heeft een prettig systeem, kinderen leren veel zelfstandig te werken. Dit is iets waar ze op de middelbare school veel profijt van zullen hebben.
  • Wij zijn super tevreden over de overstap van onze 3 kinderen, alles ging heel gemakkelijk, kinderen hebben hun plek gevonden in de klas... een schot in roos!

Michiel en Mari
__________________________________________________________________________

De overstap halverwege groep 7 verliep heel goed. Onze zoon kwam vanaf regulier onderwijs naar daltononderwijs en kreeg de eerste weken een vaste “buddy” aan wie hij alles kon vragen. De juf hielp hem goed met wegwijs worden in het daltonsysteem van plannen en werken, binnen een paar weken was hij helemaal gewend. Deze school voelt als een warm bad voor ons en onze zoon. Gehuisvest in een kleinschalig en licht gebouw zijn er, naast lokalen, ook andere werkplekken waar leerlingen mogen werken. Er wordt veel samengewerkt, o.a. digitaal, en er is genoeg aandacht voor ieder kind.
Deze overstap hadden we echt veel eerder moeten doen. 

Linda en Laura
__________________________________________________________________________